Aктивни съставки
в продуктите на АСЕПТА
Cosmetic products
Масло от гроздови семки

Много богато на Омега-6 линолова мастна киселина (70%), това масло помага за защита на еластичността на кожата и я хидратира при запазване на бариерната функция.

 
Масло от шеа

Oвлажнява и предпазва кожата от суровите външни фактори, благодарение на своя състав в неосапуняемата материя от естествени витамини и фитостерол и основната си съдържание на мастни киселини.

 
Гинко Билоба

Ginkgo Biloba активира кръвообращението и предпазва от слабост на капилярните съдове, благодарение на полифенол. Освен това е противовъзпалително съставка.

 
LIPESTERS®

Това е изключителна и патентована комбинация от аминокиселини от коприна, серин и мастни киселини. Lipesters има регенериращи, хидратиращи, антибактериални и противогъбични свойства, които помагат за възстановяване на водния баланс на кожата.

 
Масло от Camelina Sativa

Екстракт от семена Camelina Sativa - съдържа масло богато на омега 3 мастна линоленова киселина (40%) и Омега-6 мастни линолова киселина (20%). Тези съставки имат противовъзпалителни, хидратиращи и възстановителни свойства за кожата.

 
Centella Asiatica

Centella Asiatica подобрява регенерацията на кожата и премахването на белези. Тя също има вентотонично и предпазващо от отоци действие.

 
Imperata Cylindrica

Това растение идва от австралийската пустиня и може да расте в такива враждебни околности, благодарение на силата на калия и DMSP (dimethylsulfopropionate). Тези съставки имат способността да задържат влагата в клетките.

АСЕПТА използват това свойство във всичките формули, за да им придаде силна и дълготрайна хидратираща функция .

 
Еноксолон

Еноксолон, също наричан глициретинова киселина 18 β, е компонент от сладък корен, който има изключителни противовъзпалителни и успокояващи свойства.

 
Ретинол и витамин С микрокапсули

Тези активни витамини са агенти срещу стареенето на кожата, но те ​​са много крехки и могат да предизвикат възпаление за чувствителни кожи. Ето защо те са капсулирани в микросфери, които кожните ензими разграждат с времето. Резултат: постепенното им освобождение повишава тяхната ефективност и толерантност.

 
Растителен глицерин

Той се получава чрез осапунване на кокосовата палма или растителни масла и има мощен хидратиращ кожата ефект.

 
Лавандула

Антисептичен и укрепване ефект.

 
Конски кестен

Вентотонично и предпазващо от отоци действие.

 
Масло от невен

Омекотяващ и хидратиращ ефект.

 
Миши чемшир

Увеличава циркулацията на кръвта.